SHR лазерна епилация

Какво е SHR лазерна епилация?

SHR означава Super Hair Removal – технология за обезкосмяване, пожънала шеметен успех!
Системата комбинира лазерна технология и предимствата на пулсовата светлина за  постигане на практически безболезнено премахване на нежеланото окосмяване.

SHR в комбинация с „In Motion“ представлява революция в трайното обезкосмяване. Процедурата е по-приятна, отколкото с конвенционалните системи и кожата ви е по-добре защитена!

IPL технология в сравнение с SHR

Традиционните лазерни или IPL технологии използват кратки импулси на около 2-300 милисекунди, прилагащи огромно количество енергия (12-120 Joule) на един квадратен сантиметър. Енергията се транспортира до корена на косъма, чрез меланина, където се произвежда топлина от 65-72° по Целзий. Енергия достига до основата на космения фоликул единствено чрез меланина. Но кожата и червените кръвни клетки имат подобен коефициент на поглъщане, като меланин, и следователно също  усвояват високите нива на енергия, произведени от лазерните и IPL технологии.

Конвенционалните технологии, различни от SHR , просто пренасят  енергията чрез  меланина до космения фоликул. SHR технологията, от друга страна, използва меланина като проводник само частично (50%), и внимателно пренася енергията през кожата и чрез меланина достига до космените фоликули. Изследванията показват, че по-бавния, но по-дълъг процес на нагряване е значително по-ефективен за трайно обезкосмяване отколкото високите и кратки нива на енергия. Следователно, при SHR  технологията енергията е преминала през тъканта няколко пъти (In Motion) с ниска концентрация на енергия, но голяма честота на повторения (до 10Hz, т.е. 10 пъти в секунда).

SHR Мрежа от капиляри

Използването на точно определена дължина на светлинната вълна насочва действието на SHR към увредените кръвоносни съдове. Натрупването на къси интензивни светлинни импулси действа съдосвиващо. Стените на кръвоносните съдове укрепват. Капилярчетата се свиват и прибират. Подмладяващото деиствие на SHR premium активира производството на нов колаген и еластин, което прави кожата по-плътна и видимо подобрява нейното състояние. Руменината видимо избледнява след първата процедура. За трайно свиване на увредените капиляри се препоръчват от 4 до 8 последователни процедури.

Същата технология се използва, с друга дължина на вълната, при третиране на акне и пигментни петна от различен произход.

Предимства на SHR:

 • Високо ниво на безопасност! Кожата е защитена от увреждане. SHR e безопасен дори за тъмен фототип кожа.
 • Високо ниво на ефективност! Трайно премахва широка гама цветно окосмяване, което трудно се повлиява от лазер и IPL.
 • Регенерира и подмладява кожата в дълбочина. Разрушава пигментации  причинени от слънце и възраст.
 • Стимулира производството на нов колаген и еластин и изграждането на нова съединителна тъкан. Наблюдава се изразен лифтинг при серия от процедури.
 • Премахва аномалии и смущения по повърхността на кожата – акне, белези от акне, мрежа от капиляри.
 • Процедурите могат да се правят, дори и през лятото без да се крием от слънцето.
 • По време на процедурата няма болка и дискомфорт.

За кого не е подходяща SHR лазерна епилация?

 • Бременни жени
 • Хора, които постоянно са изложени на слънчева светлина.
 • Хора, с чувствителна към светлина кожа.
 • Диабет
 • Туморни заболявания
 • Епилепсия

Къде се прилага SHR?

Фотоепилация може да се прилага в зоната на лицето, ръцете, гърдите, корема, гърба, целите ръце и крака, интим.

Колко процедури трябва да си направя и на какъв интервал от време?

При процедурата фотоепилация се повлияват само космите в анагенна фаза на растеж на косъма, а във всеки един момент в тази фаза са около 50% от космите, т.е. само те могат да бъдат третирани,ето защо трябва да се направят няколко процедури. Техният брой варира между 6 и 8 (като за някои части на лицето необходимият брой процедури може да бъде и по-голям) и се провеждат през интервали от 21 до 28 дни, което се определя от смяната на фазите на растеж на космите. Терапията се смята за успешна ако са премахнати около 90% от космите, а останалите 10% от тях са станали по-тънки и светли.

Колко дълготраен е ефекта от фотоепилацията?

Чрез лазерна епилация може перманентно да се отстрани косъма от кожата. Това означава,  че индивидуалните космени фоликули (луковиците, от които поникват космите), могат да бъдат напълно, перманентно разрушени чрез лазерната процедура, така, че да не изникне нов косъм от тези фоликули. Ефективността на лазерната епилация се определя и от индивидуалните характеристики. Тип кожа, тип косъм и пигмент са факторите, които определят крайния резултат.

Ефективна ли е фотоепилацията при светли косми?

Фотоепилацията е подходяща за прилагане при различен цвят на кожата и различна дебелина на космите. Тъй като при SHR технологията само част от енергията на светлината се пренася през меланина на косъма, а останалата през кожата, ефектът при светли косми е много по-голям.