Микродермабразио

Според Американската асициация по естетична пластична хирургия, процедурата микродермабразио е в топ 5 на не-хирургическите процедури.

ВИСОК КЛАС ДИАМАНТЕНО МИКРОДЕРМАБРАЗИО…
9 ОРИГИНАЛНИ ДИСКА-ДИАМАНТЕН ПРАХ
Според Американската асоциация по естетична пластична хирургия (ASAPS), процедурата микродермабразио е в топ 5 на не-хирургическите процедури.

Процедурите с диамантено микродермабразио представляват ексфолиране на горния кожен слой, а след това изсмукват частиците заедно със замърсяванията и мъртвата кожа. Тази процедура служи за отстраняване на дефектите и недостатъците като фини линии и бръчки, пигментни петна, както и белези от акне. Микродермабразиото става все по-популярен начин за подмладяване на кожата и намаляване на стрии.

Микродермабразиото коригира грубата повърхност на кожата, някои видове белези, неравномерна пигментация и старчески петна. То също може да премахне или намали броя на отворените и затворените комедони, вида на стриите и най-фините бръчки. Чрез отстраняването на най-горните слоеве на епидермиса, микродермабразиото стимулира образуването на нов повърхностен слой на епидермиса. Микродермабразио може да се прилага при всички типове кожа по отношение на омазняване, цвят и възраст. Обикновено процедурата отнема от 10 до 20 минути. Често се налага повторение на процедурата, за да се постигне желания резултат. Най-често терапевтичния курс се състои от 4 до 10 процедури на интервал от 1 до 3 седмици. Желателно е процедурите да се правят през есенно-зимния период когато третираните участъци няма да бъдат излагани на вредните ултравиолетови лъчи.

Процедурите с диамантено микродермабразио се прилагат най-често на лицето или области със стрии, но може да се прилага върху всички части на тялото. Може да се третират всички типове кожа. Диамантеното микродермабразиото помага за 50% по-добро проникване и усвояване на козметични продукти, което усилва и крайния ефект от процедурата.

Не се препоръчва прилагане на микродермабразио в следните случаи:

Бременни жени;

Наличие на гнойно акне, охлузвания, открити рани, изгаряния, херпес, брадавици;

При други кожни заболявания след консултация с дерматолог;

Купероза (разширени кръвоносни съдове по кожата на лицето);

При използване на кремове с Retin A (ретинол), тяхното използване трябва да се спре поне 14 дни преди процедурата;

Рак на кожата;

Диабет или автоимунни заболявания;

Хепатит.

Приложение:

Обновяване на кожата;

Изсветляване на кожата;

Пигментации и възрастови петна;

Свиване на разширени пори;

Намаляване на фини бръчки;

Подобрение на стрии;

Ексфолиране на кожата по тялото.