Кавитация и RF

Най-модерната технология съчетаваща ултразвукова кавитация, триполярна и униполярна радиочестота и вакуум. Намаляване на обиколки до 2см. на процедура, намаляване на целулита, безболезнено и с трайни резултати.

Какво е ултразвукова кавитация?

Ултразвуковата кавитация са ултразвуковите вълни, които въздействат през кожата и водят до намаляване обема на мастните тъкани. Ефектът на кавитацията прави мастните образувания по-меки, отделя ги от другите тъкани и дава възможност образувалата се течност лесно да се изхвърли от организма. Ултразвуковите вълни на кавитацията се предават на мастните тъкани чрез ултразвуков масаж, осъществяван с въртеливи движения на накрайника.

Вредна ли е кавитацията?

Най – ефективна кавитация за разрушаването на мазнините е нискочестотната кавитация между 20 и 50 KHZ, която прониква на около 1.5 – 2 см. Ниските честоти на ултразвука успяват да разрушат мембраните на мастните клетки, без да вредят на микроциркулацията, а кръвоносните съдове могат да поемат тази тежест, без да се повредят. Прието е, че с оглед на запазването на състоянието на кръвоносните съдове и микроциркулацията на кръвта, най-ефективни и безопасни са вълни с ниска честота между 20-50 KHZ. Нашата машина за кавитация работи именно с този диапазон.

Какво е триполярна радиочестота – радиочестотен (RF) лифтинг?

Радиочестния (RF) лифтинг e технология, използвана в естетичната индустрия заради своята способност да се прилага избирателно в дълбоката дерма от повърхността на кожата, така че да може да се бори с целулита, да стимулира производството на колаген и еластин и да постига лифтинг ефект върху кожата. RF генерира електрическо поле, което се променя от положително до отрицателно. Този процес води до ротационно движение на молекулите и генерира топлина.

Това затопляне, е отвътре навън и предизвиква:

  • Лимфен дренаж
  • Подобряване на метаболизма и подобряване на еластичността и външния вид на кожата.
  • Формирането на нов колаген
  • Миграция на фибробласти, която допълнително укрепва структурите на колагена и води до подмладяване на третирания участък.

Защо е необходим вакуум масаж след кавитация и триполярен лифтинг?

След кавитация и RF лифтинг е ноебходим вакуумът, които води до подобряване на кръвообращението в работната зона и стимулиране лимфообращението, като по този начин гарантира по-ефективни резултати, без образуването на локална задръжка на течности.

Колко трае една процедура кавитация и радиочестотен лифтинг?

В зависимост от включените програми по време на кавитацията и радиочестотнич лифтинг, както и броя на зоните, кавитацията е с продължителност около 10-15 мин. на зона с големина 10х15см.

Колко често се правят процедурите с кавитация и радиочестотен лифтинг?

При по-пълни хора за намаляване на обиколки кавитация се прави веднъж на 7-10 дни. При по-слаби индивиди за намаляване на целулита кавитация се прави веднъж на 7-14дни. При лечение на целулит може да се правят само вакуум масажи два пъти седмично.

До колко сантиметра мога да намаля от обиколките си след кавитация и радиочестотен лифтинг?

В зависимост от излишъка на мазнини след една процедура кавитация може да се намалят до 2см. до 10см. от курс на лечение с кавитация.

Кавитацията премахва ли целулит?

Да, при използването на съчетание на кавитация с триполярна радиочестотен лифтинг последвана с вакуум се наблюдава значително намаляване на целулита.

Мога ли да правя кавитация след раждане?

Ако кърмите, не.

Какви са противопоказанията за кавитация?

Тежка хипертония, хиперлипидермия, диабет, проблеми на кръвообращението и кръвоносните съдове, както и на лимфните възли
Форма на чернодробно заболяване
Бременни или кърмещи жени
Метални заместители или устройства, или пейсмейкър
Алергии на кожата, изгаряния на нейната повърхност, при наличието на отворени или незараснали пресни рани
Месечен цикъл
Настинка или грип
Зони със разширени вени не могат да се третират

След колко процедури кавитация ще видя ефект? Колко кавитации трябва да направя за да има ефект?

Още след първата процедура кавитация се забелязват резултати, но е необходимо да се направи курс от 6 – 10 процедури.

Какви са зоните върху които може да се работи с кавитация?

  • Ръце
  • Паласки
  • Корем
  • Седалище
  • Бедра
  • Бричове
  • Колене
  • Прасци