HIFU – Високо Интензивен Ултра ЗвукHiFu Therapy Small


Какво представлява HIFU технологията?

HIFU (High intensity focused ultrasound) – Фокусиран ултразвук с висока интензивност. Това е уникална иновативна технология, която позволява неинвазивен лифтинг на лицето, шията и деколтето, като постига резултат, сравним с този при пластичната хирургия.

HIFU терапията, както и пластичната хирургия, работи в SMAS слоя на кожата, т.е. повърхностния апоневротичен мускулен слой на кожата. Този слой представлява анатомична структура от колаген и еластин, която покрива мимическите мускули на лицето. Намира се под подкожната мастна съединителна тъкан и свързва мимическите мускули на лицето с кожата. Този SMAS слой, съставен от колагенови и еластинови влакна, поддържа във форма меките тъкани на лицето, като ги предпазва от гравитационната птоза, т.е. отпускане и увисване на кожата.

Как работи за вашата красота лифтингът с HIFU технологията?

Фокусираният ултразвук с висок интензитет въздейства на кожата чрез импулси, които повишават температурата в точката на въздействие до 65-70 градуса, а колагеновите и еластиновите влакна, съединяващи мускулния слой с повърхността на кожата, се свиват и скъсяват, като по този начин този SMAS слой се повдига и така поддържа стегнати всички меки тъкани на лицето. Фокусираната ултразвукова вълна преминава през кожата и подкожно-мастната съединителна тъкан, без да ги поврежда, осигурява незабавно опъване на частите на лицето, като резултатът е като след хирургична интервенция, но без нежелани последици. Термокоагулацията предизвиква уплътняване на разтегнатите колагенови влакна и осигурява лифтинга на всички слоеве на меките тъкани на лицето.

Максималният резултат от терапията се появява до 3-4 месеца след нея, т.е. това време е необходимо за образуване на нова колагенова матрица. Апаратът притежава 3 броя трансдюсери, въздействащи на различна дълбочина върху различните слоеве на кожата със следните функции: Ремоделиране, стягане, повдигане и лифтиране- трансдюсери 3 и 4.5мм дълбочина. Заглаждане на повърхностни бръчки и цялостно освежаване и избистряне на кожата, затваряне на порите и премахване на белезите от акне, третиране на чело и околоочен контур, повдигане на вежди – трансдюсер 1.5 мм.

Кога е подходящо да се направи?

Тази процедура е подходяща както за жени, така и за мъже , които имат отпускане на кожата и биха искали да получат видим резултат на стягане и уплътняване.

Безопасна ли е HIFU процедурата?

Хайфу процедурата е абсолютно безопасна. Ултразвукова енергия се прилага в областта на медицината в продължение на повече от 50 години, а отскоро навлезе безкомпромисно и в естетичната козметология.

Болезнена ли е процедурата с HIFU?

Процедурата е безболезнена, но границата на поносимост е различена при всеки човек, затова интензитетът на процедурата е индивидуален, съобразен с тази граница.

Противопоказания за HIFU терапия:
• Открити рани, кожни белези;
• Бременност, кърмене;
• Рак или тежко ендокринно заболяване;
• Тежките форми на акне по лицето и шията;
• Системно или локално кожно заболяване, при което е нарушен процеса на регенерация на кожата;
• При прием на антикоагулантни препарати.

Колко време продължава процедурата?

Процедурата, в зависимост от зоната на третиране, може да отнеме от 20 минути до 2 часа.

Колко процедури HIFU са необходими за постигане на добър ефект?

По-голямата част от клиентите се нуждаят от повече от една терапия, в зависимост от това колко е отпусната кожата. Обикновено се постигат добри резултати още след първата терапия, но при по-отпусната кожа може да се наложат 3-4 процедури.

След колко време ще има видими резултати?

Резултатите могат да се видят няколко дни след терапията, но за период от около 2-3 месеца ще видите максималния постигнат резултат.Това е така, защото е необходимо време да се образува новият колаген и затова, че този процес е строго индивидуален.

С какво HIFU е различен от лазерите и IPL?

Лазери и IPL са насочени към проблемите в повърхностните слоеве на кожата (фини линии, бръчки, пигментни промени), докато HIFU е насочен към всички слоеве на кожата, в зависимост от трансдюсера, който се използва, включително „SMAS“ слоя, който е основната цел в пластичната хирургия. Освен това HIFU терапия може да се прави във всеки сезон и е подходяща за всички цветове и дебелина на кожата.

С какво е уникална технологията HIFU?

HIFU е единствената неинвазивна технология, позволяваща достигането на необходимата за „лифтинг ефект“ дълбочина. Резултатите могат да варират, според структурата и възрастовите особености на кожата, но при всички има подобрение на отпуснатата кожа. Шията и деколтето се стягат, бръчките стават по-малко видими, а при някои хора почти изчезват. Стопява двойната брадичка. Повдига ъгълчетата на устата. Оформя контура на лицето. Технологията позволява стягане на отпуснатата кожа, като по този начин лицето придобива по-свеж и младежки вид. Чрез прилагане на терапията може да се повдигне и стегне кожата отстрани на челото, като по този начин се постига леко повдигане на веждите.